mikrobølgeovn hvordan virker den

Find den rette mikrobølgeovn hvordan virker den for dig her

En mikrobølgeovn har mange muligheder og er en fantastisk hjælp i det travle køkken. Med mange forskellige designs og funktioner, kan du finde den der passer til lige netop dig og dine behov.

Find stort udvalg af mikrobølgeovne her

 

Muligheder

Der er masser af muligheder med en mikrobølgeovn. Man kan nemt koge eller dampe ris eller grøntsager, forkoge bagte kartofler eller meget andet. Der følger ofte instruktioner med, når du køber en ny mikrobølgeovn og internettet er fuld af gode opskrifter og hjælp til at komme i gang.
Hvis du alligevel føler dig begrænset i din brug af mikrobølgeovnen, kan du købe en kombiovn, der giver endnu flere muligheder.

Indbygget eller fritstående

Ligesom mange andre køkkenelementer, kan en mikrobølgeovn fås som fritstående eller indbygget. Den fritstående kan stå på bordet, på en hylde eller andre steder. Det er smart, hvis man gerne vil kunne flytte den eller ikke har nogen steder at bygge den ind. En fritstående mikrobølgeovn kræver ofte lidt plads bagtil, til overskudsvarmen, det skal man huske at tænke over. De fritstående er ofte lidt mindre end de indbyggede.

En indbygget mikrobølgeovn har ingen side- og toppaneler, fordi den bygges ind i et skabselement. Den passer ind i skabet og giver et samlet finish til hele køkkenet. De indbyggede er ofte lidt større, end de fritstående.

En mikrobølgeovns kapacitet måles i liter; hvor mange liter, der kan være i selve rummet. Det er vigtigt at overveje, hvad du skal bruge din mikrobølgeovn til. Hvis du kun skal varme babyflasker og poppe popcorn, kan du nøjes med en lille ovn uden nogen ekstra funktioner.
Vil du bruge den til at tilberede mad og skal der for eksempel være plads til en hel kylling, er det nødvendigt med en større ovn. Husk at maden skal kunne dreje rundt i ovnen.

Design

Åbning

En mikrobølgeovn har typisk hængslerne i venstre side. Men man kan sagtens finde en med hængsler i højre side, hvis det vil passe bedre ind i køkkenet. Og faktisk kan man nu få mikrobølgeovne der har hængsler i bunden, så lågen åbner nedad. Det er især smart ved de indbyggede ovne og hvis man har ovnen oppe i bryst- eller hovedhøjde.

Udseende

Mikrobølgeovne fås efterhånden i flere forskellige udtryk, men som oftest i rustfrit stål. De kan dog også findes i sort og hvid og nogle specielle retro-udtryk.

Er mikrobølgeovne farlige?

I en mikrobølgeovn sendes der en masse mikrobølger rundt i ovnens rum. De får vandmolekyler til at bevæge sig og afgive varme. Derfor er det kun maden de varmer op og ikke tallerkenen, maden er på. Det er også derfor, at maden nogen gange kan være kold ét sted og varm et andet. Og derfor maden drejer rundt.
Der er ingen strålingsfarer ved en mikroovn. Mikrobølger er ikke farlige og de flyver ikke ud af mikroovnen og skader dig, hvis du kommer til at åbne lågen.